به گزارش راهبرد معاصر؛ امروز بورس شاهد رفت و برگشت شاخص کل بود، در ابتدای معاملات شاخص افت کرد و در ادامه با افزایش تقاضا شاخص رشد کرد و در نهایت شاخص کل بورس با نزول همراه شد.
بازار سرمایه به شدت نسبت به اخبار منفی واکنش نشان میدهد و انتشار شایعات در هر زمینهای میتواند بازار را با نوسان همراه کند، علت نوسان امروز بازار نیز همین موضوع بود؛ بازار سرمایه این روزها بدون دلیل تکنیکال و بنیادی روند نزولی به خود گرفته است و بیشتر ترس سهامداران سبب شده است تا آنها در صفهای فروش قرار بگیرند.
با این حال مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، میگوید: به نظر میرسد باتوجه به گزارشهای ۳ ماههای که منتشر میشود، از این پس نگرانی خیلی جدی نداریم.
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، میگوید: بازار سهام از یک سو هنوز با رکود معاملاتی مواجه است و از سوی دیگر شاهد صفهای طویل فروش و خروج پول حقیقی هستیم که میتواند در میان مدت بازار را با چالش دوچندان مواجه کند.
وی ادامه داد: معامله گران به طور توأمان انتظارات منفی دارند و به بازار بی اعتماد هستند. در چنین شرایطی بازار سهام به سیگنال مثبتی نیاز دارد که انتظارات منفی را معکوس کند و خریداران را به بازار فرا بخواند. سیگنالی که فعلا غایب است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بیاعتمادی که این روزها در پوست و گوشت بازار سرمایه رسوخ کرده است، اتفاقی نیست که به زودی از بین برود یا اثر تصمیمات رخ داده به قدری زودگذر باشد که شاهد برگشت دوباره معاملات پس از یک شوک کوتاهمدت باشیم.
آرمند تصریح کرد: همه متغیرها نمایانگر جذابیت بازار سرمایه و پررنگ بودن فرصت خرید برای سهامداران هستند. بهشرط آنکه دولت به بیاعتمادی مردم دامن نزند. بزرگترین ریسک بازار سرمایه در حال حاضر ریسک تصمیمات خلقالساعه دولت است. در حال حاضر بهای بسیاری از سهمها از سال ۹۹ نیز کمتر است و در این بازه زمانی بهای دلار و تورم افزایش چشمگیری داشته است.
از منظر تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که در جریان معاملات این چند روز رویه منفی را داشته است که محدوده حمایتی باکس زردرنگ خود وارد شد، محدودهای که عنوان خط میانی کانال هم از آن نامبرده میشد. از سویی هم بازار یکبار در این محدوده روند را برای چند روز از منفی به مثبت تغییر داد و حالا بازار و شاخص کل در این محدودهها قرار دارد.
اندیکاتور RSI شاخص کل بورس تهران در محدوده کمتر از 30 واحدی قرار گرفته است و هیجان بیش فروش را نشان میدهد. باتوجهبه تغییرات ایجاد شده در اندیکاتور RSI و محدوده حمایتی که در مورد آن صحبت کردیم شاید بتوان این سناریو ها را در نظر گرفت اولین سناریو اینکه شاخص کل همچنان در مسیر نزولی ادامه دهد و به سمت سطح دیگری از کانالهای ترسیم شده فرضی حرکت کند که این بهعنوان یک فاجعه برای بازار سرمایه یاد خواهد شد و اندیکاتور ها هیجانهای بیش فروش را اعلام کنند و یا در سناریو دوم اینکه بازار به خواهد باتوجهبه گفته رئیس سازمان بورس و گزارشهای منتشر شده در سامانه کدال به فکر تغییر در ترکیب پرتفوی مسیر اصلاحی (صعودی) را انتخاب کند.
از منظر تکنیالی برای مثبتشدن شاخص باید نشانههای محکمتری از حمایت محدوده باکس زردرنگ روی نمودار دیده شود و همچنین خروج اندیکاتور RSI از محدودههای بیش فروش و شکست خط روند نزولی فرضی رسم شده برای آن پدیدار شود.
در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس ریزش کرد و در پایان معاملات، شاخص کل 6 هزار و 191 واحد معادل 0.31 درصد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح یک میلیون و 976 هزار و 942 واحد رسید.
شاخص کل هموزن بورس با افزایش 2 هزار و 60 واحدی در رقم 702 هزار واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 29 صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز با رشد 86 واحدی به رقم 26 هزار و 436 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با افزایش 759 واحد به سطح 128 هزار و 197 واحد رسید.
روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای سومین روز متوالی منفی شد و 200 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد وآیند (بانک آینده)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس) و پیپاد (پرداخت الکترونیک پاسارگاد) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای رمپنا (کروه مپنا)، گلدیرا (صنایع گلدیران) و حکشتی (کشترانی جمهوری اسلامی) اختصاص داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 6 هزار و 903 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 234 میلیارد تومان بود که 3 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 9 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 937 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در 5 ماه اخیر است.
در پایان معاملات امروز، 304 نماد با افزایش قیمت و 355 سهم نیز با کاهش قیمت روبرو شدند.
در معاملات یکشنبه، 58 نماد صف خرید داشتند و 70 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 27 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 387 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 66 درصدی به 285 میلیارد تومان رسید.
همچنین سرانه خرید اشخاص حقیقی در انتهای معاملات امروز به ۲۲.۱ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۲۱.۲ میلیون تومان رسید./فارس